16 de novembre del 2012

03/11/2012 – Open Raid X-Race Montsant

Grecian2000 en busca de la fita perduda.

Últim raid de Naturetime per aquest any. L’Enric i jo (equip Grecian2000) participem a l’OpenRaid X-Race Montsant.

Com les altres vegades, matinem, carreguem furgo i carretera. Arribem a Ulldemolins, on se celebra el raid. Passem a fer les verificacions i ens posem a preparar tot el necessari. Al mateix pàrking ens trobem amb en Jaume i en Xavi (que substitueix la Txell, baixa per esguinç de turmell), a en Jordi i al Komando Cerveza, Jota i Jesús. Petem la xerrada una estoneta i ja ens apropem fins l’arc de sortida per escoltar el briefing.

Sortida.

Recollim el mapa. La primera secció és un trekking. Decidim l’estratègia i ens posem en marxa. No anem malament del tot, però notem que encara ens falten moltes taules en orientació i tardem molt més del necessari en anar trobant les fites. Un parell d’elles se’ns reboten més del que ens podem permetre i acabem per abandonar-les per arribar dintre del temps de tall a la següent secció, la de BTT.

Quan arribem, l’Enric no fa molt bona cara, no es troba massa bé. Parem un moment i aprofita per anar al bany. Sembla que la cosa no millora, però no es vol rendir encara. Agafem les bicis i sortim per un corriolet de pedra. Arribem a la primera fita i l’ Enric està pitjor. Vomita i torna a amagar-se entre els matolls per seguir extraient coses per altres forats. Quan torna, el pobre no fa gens bona cara però li fot un parell de collons i no es dóna per vençut. Decidim no abandonar però sí que marcarem únicament els punts de control obligatoris i intentarem acabar el raid.

Travessem el riu en tres o quatre ocasions. Els peus xops segur que no ajuden al pobre Enric. Creuem Ulldemolins. Marquem el punt de control on començava la secció d’orientació urbana i ens saltem la prova. Seguim amb les bicis. L’Enric no tira i ha de baixar de la bici i anar caminant. Una pujada asfaltada, no massa dura però si cansina, ens deixa en el proper punt de control. Aquí comença la secció d’orientació específica. Sembla que l’Enric, amb el gel que li he donat, s’ha recuperat una mica. S’anima i mirem de fer alguna de les fites de l’orientació específica. En trobem un parell però se’ns fa tard i encara hem de tornar.
7:30 h. després de la sortida creuem l’arc d’arribada. No hem fet res de profit però estem força contents, hem aconseguit acabar el raid, tot i que l’Enric no ha tingut el seu millor dia.

Mentre esperem el repartiment de premis, ens trobem amb la resta de la gent. Petem la xerrada una estoneta i fem plans per properes proves. En Jaume i en Xavi acaben en primera posició. Després tornen a pujar per recollir els premis del tercer lloc de la general.

Ens acomiadem i tornem cap a casa. Com sempre, contents de passar un dia fent el cabra i amb moltes ganes de tornar a repetir.